Menu

Verlangen
Post supervisor

The Project

and what it is.

Vader Toon is na het verliezen van zijn vrouw niet in staat hun gevoelens te tonen aan hun zoon Chris. Hij slikt zijn tranen in en groeit de hoogte in, nog verder van Chris af. Chris moet op tjd zijn vader zien te bereiken voor hij beide ouders verliest.

Dit extracurriculaire project werd geïnitieerd door Stijn Sanders, een VFX student uit lichting 2021. Hij wilde graag een fotorealistisch 3d-integratie project en kreeg die niet vanuit de officiële X-projecten. Na een interfacultaire fondsaanvraag en wat voorbereiding stonden we met een motion-capture pak en een acteur die dierlijke bewegingen maakte in het Concertgebouw.

Met behulp van externe coaches als Rolf Dekens en Thomas Huizer, hebben wij dit hele project met meer benodigde werkdagen dan het officiële X-project Kimiko. Tijdens de VFX periode hebben Stijn en ik de taken verdeeld en coordineerden we het vfx-werk met zijn tweeën. Zo dicht bij het werk staan heeft me veel geleerd over 3D animtie, belichting en afwerking.

Crew

With whom I worked

Director
Lotte Salomons  (link to LinkedIn)
Producer
Idris Bakker  (link to IMDB)
Cinematographer
Judith Boeschoten  (link to website)
Production Design & Paintings
Sarah van den Bosch  (link to LinkedIn)
VFX Supervisie
Eline Oppewal  (link to website)
Stijn Oversteegen  (link to LinkedIn)
VFX Productie
Gijs de Groot  (link to LinkedIn)
Montage
Lot Hoogeboom  (link to LinkedIn)
Sound Design Supervisor
Coen Bruins  (link to LinkedIn)
Composer
Manel Fornells  (link to website)
Color Grader
Joel Sahuleka  (link to IMDB)
Titel Design
Donald Roos  (link to website)

Stills

Short Animation Longing / Verlangen 2021, Still 01
Short Animation Longing / Verlangen 2021, Still 02
Short Animation Longing / Verlangen 2021, Still 03
Short Animation Longing / Verlangen 2021, Still 04
Project completed in days

262

Post crew members

40

Tijdlijn

Al mijn verschillende bijdragen aan dit project.

Januari - Juni 2021

Afwerken production

als Post producer

Toen langzaam maar zeker de beelden van VFX kwamen, nam ik het weer over van Gijs de Groot. De kleurnabewerking, titels, sound design en tussentijdse opleveringen door Lot verliepen volgens mijn planning.

November 2020 - December 2020

VFX begeleiden

als Post supervisor

Voor deze unieke stijl was er veel feedback nodig vanuit regie en veel schilderijen vanuit onze production designer Sarah van den Bosch, dit proces hield ik in de gaten, zodat er geen uitloop zou komen op de vfx planning.

September 2020 - Oktober 2021

Pre-prodoctie

als Post Producer

Tijdens het modellen van de hoofdkarakters, moest er veel getest en vastgezet worden. Welke soort verf, de montage, hoeveel komen we bij elkaar? Dit waren allemaal vragen waar ik me mee bezig hield. Ik was ook het aanspreekpunt voor iedereen die met de post te maken had maar niet onder VFX viel.

Diensten

Waar was ik voor verantwoordelijk.

Idris Bakker, producent, had mij erbij gevraagd aangezien zij verder nog 2 andere films moest maken en met deze techniek moeite had om dit te produceren. Aangezien Gijs de Groot vanuit VFX een heel groot deel van het coördineren op zich had genomen, kon ik me focussen op het contact met de overige departementen en de afspraken met hen persoonlijk begeleiden.

  • Post productie Supervisie

    Het begeleiden bij het afwerken van beeld, geluid en titels tot het uiteindelijke product.

  • Departementen aansturen

    Terwijl het VFX-team druk bezig was om alle verschillende stappen voor een 3d-animatie te zetten, zorgde ik voor alles daarbuiten. Schilderijen moesten met een geprint voorbeeld aangeleverd worden, en met consistente fotografie opgeleverd worden, ik begeleidde dit traject.

The style & the plan.

De unieke geverfde stijl die we wilden bereiken betekende dat we vaak met zijn allen zaten uit te denken hoe we iets gingen aanpakken en inplannen. Veel van mijn tijd heeft gezeten in deze overleggen voorbereiden en begeleiden.

Short Animation Longing / Verlangen 2021, Behind the scenes Animation Meeting

Met zoveel mensen die alles maken van ieder aspect van wat we zien in de film moet de regisseur op een slimme wijze op de hoogte zijn en keuzes gemaakt hebben over alles. Daarbij is het ook zo dat het uitleggen van bepaalde informatie het beste per zaak bepaald kan worden, voor animatie is het uitbeelden bijvoorbeeld een belangrijke bron van begrip. Omdat dit in COVID-tijd is gemaakt, moesten er veel voorzorgsmaatregelen worden genomen.

Short Animation Longing / Verlangen 2021, Behind the scenes Friday Meeting

We konden niet altijd persoonlijk aanwezig zijn, dus tussen overleggen en mails, kwamen er Shotgun playlists om te zorgen dat iedereen op de hoogte was. The feedback-loop in real life would wherever possible be, though we had some trouble with the availability of our director, and Gijs and me tried to make our meetings

Short Animation Longing / Verlangen 2021, Behind the scenes: Sarah van den Bosch fotografeert

De samenwerking met de verschillende departementen was af en toe lastig, maar we hebben alles gehaald zonder al teveel vertraging. Uiteindelijk hebben Sarah en ik de foto's zelf genomen met de instructies van de cinematographer.

Result

Dit project heeft meegedaan aan de VFX Competitie genaamd The Rookies, daarom link ik graag naar de door ons verzorgde pagina met een beschrijving vanuit het VFX-oogpunt geschreven door de VFX supervisors: Eline Oppewal en Stan Oversteegen

Find me on:
Email Me At